NANOMAX

Creșterea Eficienței Termice la pardosea incalzita cu FeatherPlast PT400: Soluția Ideală 0 pierderi de caldura

În căutarea unei case primitoare și călduroase, sistemele de încălzire în pardoseală au devenit o inovație cu adevărat revoluționară, oferind confort de neegalat în sezoanele reci. Dacă luați în considerare această luxurie modernă, atunci FeatherPlast PT400 este un produs care merită toată atenția dumneavoastră. Acest material excepțional se laudă cu o rată de conductivitate termică remarcabilă de 48 mW/(mK), făcându-l o opțiune de top pentru crearea bazei ideale pentru sistemul dumneavoastră de încălzire în pardoseală.

Avantajele FeatherPlast PT400

1. Conductivitate Termică Superioară: Remarcabila conductivitate termică a FeatherPlast PT400 asigură că căldura este direcționată exact acolo unde doriți – în podea, nu în structura clădirii. Această distribuție precisă a căldurii îmbunătățește semnificativ eficiența generală a sistemului dumneavoastră de încălzire.

2. Rezistență la Compresiune Ridicată: Cu o rezistență la compresiune de 7MPa, FeatherPlast PT400 oferă durabilitate și stabilitate, asigurând longevitatea sistemului dumneavoastră de încălzire în pardoseală.

3. Ușor de Nivelat și Izolare la Apă: FeatherPlast PT400 este ușor de nivelat și oferă izolare la apă, ceea ce îl face ideal ca bază pentru elementele de încălzire. Acest aspect este deosebit de important pentru sistemele hidronice.

4. Eficiență Termică de Top: Căldura preferă să se îndrepte către FeatherPlast PT400 datorită conductivității termice reduse, asigurând că ajunge în final la suprafața podelei.

Aplicații:

Pentru a vă asigura că baza din beton, unde urmează să fie instalat sistemul de încălzire în pardoseală, este uscată, curată și complet întărită. FeatherPlast PT400 poate fi amestecat folosind un mixer de tambur sau un mixer cu palete pentru tencuieli într-un bazin (folosiți doar un sfert din viteza normală pentru amestecarea ușoară) sau manual, folosind o truia.

Inițiați amestecarea turnând un sfert din cantitatea de apă curată într-un recipient de amestecat. Goliți conținutul întregii pungi încet (nu utilizați porții partiale din pungi) în același recipient de amestecat. Adăugați jumătate din cantitatea de apă la amestec și continuați amestecarea temeinică. Continuați adăugarea apei rămase în timp ce amestecați până când obțineți consistența și lucrabilitatea dorită. Asigurați-vă că nicio parte uscată nu a scăpat din procesul de amestecare. Gletul se aplică prin strat, și este posibil să folosiți o margine de oțel sau de lemn.

Aplicați straturi succesive după ce substratul de bază a fost lăsat să se usuce timp de 24 de ore. Nu depășiți grosimea unică a stratului cu 15 mm. Udați substratul înainte de aplicarea fiecărui strat. Folosiți plasă de glet adecvată când grosimea stratului depășește 4 cm. Timpul de lucru depinde de absorbția substratului, temperatura ambiantă și conținutul de apă al amestecului. Dacă amestecul a fost lăsat să stea o perioadă și a devenit ușor rigid, atunci amestecați din nou manual sau mecanic și, dacă este necesar, adăugați o cantitate mică de apă în timpul amestecării pentru a-l înmuia.

Timp de întărire: trei (3) zile în condiții normale și în zone bine ventilate (depinde de vreme și de grosimea aplicată). Protejați timpul de întărire de condiții meteorologice severe precum înghețul, ploaia, lumina directă a soarelui și variațiile extreme de temperatură. Consum estimat: 4,5 kg/m2 de pulbere uscată pentru fiecare 10 mm de grosime.

Soluția pentru izolarea pardoselii termice

Indiferent dacă sistemul de încălzire în pardoseală folosește elemente de rezistență electrică sau elemente hidronice (lichid încălzit care curge în țevi de plastic), aceste elemente sunt încastrate într-un “sandwich” cementat între 20-30 mm dedesubt și 50-70 mm deasupra. Dacă există o conductivitate termică semnificativă între stratul inferior și cel superior de înveliș cimentat, căldura va circula natural către suprafața pardoselii.

Pentru a afla mai multe despre produsele NanoMax, puteti face click pe imaginea de mai jos: