Iata cateva semne importante care îți spun că suprafața din granit trebuie tratată cu impermeabilizant.
A fost o iarnă friguroasă care și-a făcut de cap cu suprafața din granit din fața casei sau din grădina noastră
De ce spun că și-a făcut de cap?
Pentru că iarna și în zilele cu umiditate multă, suprafața este tot mai afectată atât vizibil, cât și în interior.
Trecerea apei prin piatră, absorbția și apoi evaporarea, determină dizolvarea unor substanțe urmată de recristalizarea lor. Acest factor dezavantajeaza piatra, pentru ca schimba proprietatile sale originale.
Cum îți dai seama că suprafață din granit sau travertit trebuie tratata cu impermeabilizant? Iată câteva semne care te vor ajuta sa iei o decizie:
1. Suprafața se exfoliaza- Găurele vizibile pe piatra din granit
Granitul este o piatră naturală rezistentă și foarte plăcută estetic. Această piatră are o structura complexă și este ideală pentru construcție. Fiind o piatră naturală, această necesită atenție atât la montare, cât și la utilizare. Crăpăturile din granit nu sunt naturale, iar o dată cu apariția lor piatra devine mai puțin rezistentă și predispunsă la accidente, Țin să menționez că nu materialul este de vină pentru acest aspect neplăcut, ci vremea meteo. Acesta este factorul critic. Ea este cea care ne da bătăi de cap. Din cauza vremii instabile și procesului îngheț/dezgheț apar aceste “găurele “ în piatră.
2. Apariția petelor exterioare sau “umbrelor”
Aceste umbre apar pe conturul plăcilor din piatră naturală sau beton, în urmă pătrunderii apei sub acestea
Cel de-al doilea exemplu este pătrunderea apei în material. Atunci când apă pătrunde în material modifică elementele originale stabile în altele, solubile în apă. Odată cu ea pătrund și impurități) sub formă de particule foarte fine. Aceste particule fine formează așa numitele “umbre” sau pete.
3. Murdăria propriu-zisă.
Piatra din granit este tot mai murdară și mai greu de întreținut. Petele de mâncare se imprimă pe ea. Nefiind tratata, aceasta are șanse să se curețe foarte greu sau deloc.
Cea mai bună soluție că să poți să împiedici aceste aspecte este folosirea unui impermeabilizant. Îngrijirea pietrei naturale nu este un proces anevoios, singura rutină importantă pe care trebuie să o respecți este impermeabilizarea plăcii, care este recomandată o dată sau de două ori pe an. În rest, folosirea unui detergent special va păstra piatra curată, fără să afecteze stratul de impermeabilizant, care nu lasă petele să ajungă în profunzimea plăcii.
Cu ce ajută un impermeabilizant piatra din granit?
Impermeabilizant piatra protejează atât la interior, cât și la exterior. Apa nu se mai îmbibă în granit. Petele sunt mai ușor de întreținut. Devine rezistență la procesul îngheț/dezgheț, dar și la radiațiile UV.
Pentru piatră din granit recomandăm Nanostone Protecție Piatră naturală, travertin, marmură, granit suprafețe absorbante, 5L
Este rezistenț la vremea meteo
Nu schimbă aspectul suprafeței și lasă piatră să respire. Nu se exfoliaza în timp
Praful si murdaria se curata mai ușor
Respinge apa și nu permite apei să între în material.
Comanda acum https://nano-auto.ro/product/impermeabilizant-piatra-naturala/
Cu stima,
Madalina Cristea