NANOMAX

Ghid pentru curățarea corectă și eficientă a pavajului și betonului

Pavelele din beton si pavajul sunt o opțiune incredibil de durabilă și rezistentă pentru aproape orice tip de pardoseală interioară și exterioară –  terase din curte, amenajarea grădinii, terase pentru piscine sau alei.

Cu toate acestea, deoarece betonul este un material poros, ele necesită în continuare etanșare și curățare de rutină pentru a le menține să arate bine mult timp și să aibă durabilitate pentru zeci de ani. În acest articol, vă împărtășim ceea ce trebuie să știți despre  curățarea pavelelor din beton.

Cum să curățați pavele din beton

Odată ce pavelele de beton sunt sigilate si impermeabilizate, întreținerea este destul de simplă. În general, pavelele interioare care au fost impermeabilizate și sigilate trebuie doar să fie măturate și spalate, după cum este necesar, cu o soluție de curățare ușoară, non-acide, cum ar fi NANOMAX PAVING CLEANER.

Lucrul grozav al pavelelor din beton este că “îmbătrânesc”  frumos daca sunt sigilate dupa instalare. Pavelele exterioare sunt supuse unor intemperii mari, așa că dacă sperați să vă păstrați pavele de beton pentru terasă în stare impecabilă „ca noi” pentru anii următori, vă recomandăm să planificați o curățare mai aprofundată o dată sau de două ori pe an.

 Iată procesul nostru de curățare „profundă” recomandat pentru pavelele din beton de exterior:

1. Goliți spațiul.

Îndepărtați orice mobilier, plante în ghivece sau alte obiecte care se află deasupra pavelelor.

2. Curățați orice vegetație.

Scoateți buruienile dintre rosturile pavelelor. Utilizați o perie fără sârmă, cu peri rigidi, pentru a slăbi orice mușchi sau lichen nedorit care crește pe suprafața pavajului sau între îmbinări.

3. Udați pavelele.

Înainte de a aplica orice soluție de curățare, apucați un furtun de grădină sau o găleată mare cu apă și udați bine pavelele cu apă.

4. Pregătiți o soluție de curățare blândă, non-acide.

Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să folosiți unul dintre aceste produse grozave NANOMAX PAVING CLEANER pentru a vă curăța pavelele de beton. 

Se amestecă bine soluția cu apa intr-o galeata, conform instrucțiunilor, apoi se distribuie uniform soluția peste pavele si se lasa 5-10 minute pt a acționa. Nu utilizați detergenți pe bază de acid, deoarece acest lucru poate deteriora pavajul

5. Frecați ușor pavelele.

Folosiți o perie de frecat cu peri rigizi sau o mătură de împingere pentru a curăța ușor pavelele. Nu folosiți o perie de sârmă sau un tampon de curățat; aceste instrumente pot zgâria pavelele și pot deteriora orice material de etanșare aplicat.

6. Clătiți pavelele.

Folosind un furtun de grădină cu un accesoriu de duză, pulverizați zona pentru a îndepărta orice murdărie care a fost ridicată de peria de frecat. Evitați utilizarea unei mașini de spălat cu presiune, deoarece aceasta poate deteriora etanșarea pavajului.

Prevenirea și îndepărtarea petelor dure de pe pavelele de beton

Chiar și cu întreținerea de rutină a pavelelor de terasă, pot exista momente când este necesară puțin “machiaj”  suplimentar pentru a vă înfrumuseța pavelele de beton. Deși Impermeabilizantii  acționează ca prima linie de apărare a pavelelor dumneavoastră de beton împotriva scurgerilor și a intemperiilor, este totuși posibil să apară pete.

Petele de ulei, petele de rugină, petele de mucegai, petele de tanin (frunze umede, vin, cafea etc.) și eflorescența sunt toate capabile să pătrundă în cele din urmă în etanșarea pavelelor dvs. cu un contact suficient de lung. De aceea, este esențial să ștergeți imediat orice scurgeri. Pentru spațiile de locuit în aer liber, păstrați suprafața pavajului curată de orice frunze și alte materiale organice care pot lăsa în urmă pete de tanin. Mobilierul din fier forjat etansat necorespunzător poate provoca pete de rugină pe terasele pavele, așa că dacă aveți acest tip de mobilier de exterior, asigurați-vă că verificați periodic dacă rămâne etanșat corespunzător.

Pentru petele care ajung să se afunde și să se afunde într-un pavaj etanș, vă recomandăm spălarea locală folosind aceeași abordare prezentată mai devreme. Dacă abordarea detergentului de vase nu pare să funcționeze, poate fi necesar să achiziționați o soluție de curățare a betonului dedicată, non-acide.

Pentru Pavele, vă recomandăm să folosiți linia de produse de curățare NANOMAX, care pot îndepărta în siguranță eflorescența, petele de ulei și grăsime și petele de la resturile organice cum ar fi frunzele, algele, mucegaiul și mucegaiul. Toți agenții de curățare a betonului și agenții de îndepărtare a petelor de la NANOMAX.RO sunt biodegradabili, non-toxici, fără înălbitor, cu miros scăzut și nu conțin COV.

Pentru petele de rugină atât pe suprafețele din piatră naturală, cât și pe cele artificiale, inclusiv pavele de beton, precum și cărămidă, zidărie din piatră naturală, calcar și majoritatea altor suprafețe asemănătoare pietrei. Pentru utilizare, pur și simplu periați sau pulverizați pe suprafața afectată de rugină, lăsați să stea 5-15 minute, agitați ușor cu o cârpă sau fără sârmă.