NANOSTONE

Ce este vopseaua termoizolantă?

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Vopseaua termoizolantă a intrat pentru prima dată pe piața de economisire a energiei la sfârșitul anilor 1990. De atunci, a existat o creștere a companiilor care doresc să exploateze potențialul aparent atractiv al vopselei izolatoare. Se spune că vopseaua izolatoare constă din bile goale din ceramică, inventate de NASA, care nu doar încetinesc, ci opresc de fapt transferul caldurii prin pereti.  Prin urmare, căldura nu are de ales decât să se întoarcă în cameră. Aceasta înseamnă că nu durează mult ca incaperea să se încălzească și că nu trebuie să ai cazanul pornit atât de mult iarna.

Izolația convențională, instalată intern, tinde să implice 25 mm de placă polistiren sau 50 mm de vata bazaltica. Rezultatul acestui strat gros de izolație interioară este o reducere a dimensiunii încăperilor, deoarece ingroasa pereții și reduce spațiul disponibil în locuință. 

Vopseaua izolatoare este evident de o grosime mult mai mica si este dovedit faptul ca ofera economii de 25% la facturile de încălzire a incaperilor. Deoarece vopseaua se aplică doar la aproximativ un milimetru grosime, acestea sunt rezultate cu adevărat incredibile.

Ce este transferul termic?

Conductivitatea termică este o caracteristică intrinsecă a unui material, iar fiecare material pe care noi îl folosim într-o clădire are un coeficient de transfer termic diferit, pentru că avem nevoie de elemente structurale, elemente de închidere și termoizolații. Conductivitatea termică se notează cu lambda, iar în fișele tehnice ale materialelor veți găsi această proprietate.
Valoarea U, ne arată coeficientul de transfer termic al stratificației anvelopei termice realizată din unul sau mai multe materiale de constructie și îl putem calcula teoretic fie de mână fie cu ajutorul a multor aplicații online și chiar și gratuite. Punctual, valoarea U rezultată ne arată câtă energie se scurge, care înmulțită cu suprafața pereților aferenți și cu numărul total de ore în care avem diferențe de temperatură pentru care trebuie să pornească centrala termică, ne rezultă câtă energie pierdem pe fiecare element, într-un an. Adică cât de mult trebuie să meargă centrala și cât de mult gaz trebuie să ardem.

Tehnologia ThermoDry pe care o folosesc vopselele termoizolante constă din ceramică nano micro-proiectată sub forma de sfere de o densitate scăzută îmbrăcate cu particule de titan și oxid de aluminiu foarte reflectorizante. Deși nu induc interferențe asupra durabilității și proprietăților mecanice ale acoperirii cu membrane aplicate cu lichid, ele reflectă și blochează cu succes transferul termic (conductivitate termică).

 Prin urmare, proprietățile vopselii sunt exprimate atât în termeni de temperatură a substratului, cât și de reflecție a căldurii. În timp ce grosimea filmului nu se adaugă în mod semnificativ la transmisia termică totală (valoarea U), tehnologia ThermoDry acționează ca o oglindă termică combinată și blocant, ridicând profilul energetic al unei clădiri sau structuri.

 Avantajele aplicarii vopselei cu tehnologia ThermoDry:

Contribuie la modernizarea energetică a clădirii, oferind economii de
energie prin protecție termică
Ofera protecție ridicată împotriva ciupercilor și algelor
Reflectă 94% din radiații
Ideal pentru suprafetele cu fisuri mici de maxim 1.5 mm
Are rezistență ridicată la radiații UV și o durată de viață lungă.
100% acrilic și respirabil
Oferă o acoperire excelentă, fiind în același timp ușor de aplicat
Ofera Finisaj mat


[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]