NANOMAX

Sfaturi utile pentru intretinerea blaturilor din granit

Sfaturi utile pentru intretinerea blaturilor din granit

Granitul este un material popular folosit pentru blaturi, glafuri si chiuvete, deoarece adaugă atât durabilitate, cât și eleganță .

Sfaturi utile pentru intretinerea blaturilor din granit

Pentru intretinerea lui recomandam sa urmati acesti pasi:

  1. Curățați blatul de granit cu un degresant destinat tipului pe care-l aveti sau un produs de curățat de calitate pentru a îndepărta resturile sau reziduurile de pe suprafață.
  2. Utilizati o metoda de spălare neabrazivă. Mulți bureți se gasesc mai abrazivi pe o parte. Nu folosiți nimic aspru care va deteriora piatra de granit.
  3. Turnați solutia de impermeabilizare pe granit folosind suficient pentru a acoperi o mică suprafață de gestionat (nu întreagul blat).
  4. Creați o peliculă subțire, uniformă, aceasta se intinde cu o pensula sau o cârpă curată.
  5. Recomandam sa permiteți solutiei să se adune și să se absoarbă în piatră 2-5 minute (timpul depinde de piatra specifică și de etanșare).
  6. Pentru a asigura o acoperire completă … după ce pelicula subțire a solutiei se absoarbe și zona începe să se usuce, se toarnă doar un pic mai mult de solutie, se întinde și se lasă să stea încă un minut sau două.
  7. Apoi, cu o cârpă curată și uscată, ștergeți tot excesul și tamponați suprafața complet uscată (important) pentru a evita să lăsați o pata greu de îndepărtat dupa sigilarea blaturilorde

Cat de des sa aplicati solutia?

  • Pentru granitul de culoare albă , și pietrele mai moi, netede (lăcuite, decolorate), precum marmura, travertin și calcar și onix pot avea nevoie de impermeabilizare la fiecare 1-3 ani.
  • Granitele de culoare închisă , marmura lustruită și travertin pot fi sigilate mai rar: la fiecare 3-5 ani sau. . . deloc în unele cazuri. Amintiți-vă, însă, depinde de piatra și sigiliul dvs.

Ca si concluzie

Impermeabilizarea blatului din granit și piatră naturală este foarte ușoară Nu este complicat și nu sunt necesare cunoștințe speciale, cu excepția capacității de a urma câteva instrucțiuni simple. Deci relaxați-vă. Nu aveti de ce să va faceti griji.

Curățați bine granitul, aplicați o cantitate suficientă, lăsați-o să se absoarbă complet și ștergeți curat și uscat pentru a îndepărta resturile de suprafață.

Urmați acești pași simpli și nu veți avea probleme.