NANOSTONE

Cum păstrezi marmura proaspătă și nouă cu un impermeabilizant

impermeabilizant piatra naturala

Impermeabilizant piatra naturala, marmura- aplicat corect acționează ca un scut eficient împotriva substanțelor străine care iti poate afecta suprafata, cu toate acestea, dacă impermeabilizantul de marmură nu este aplicat corect si doar pe alocuri pe pardoselile sau blaturile de marmură, acesta poate fi contraproductiv. Fiecare piatră ar trebui impermeabilizata cu atenție, deoarece numai asa poti avea efectul dorit.

Acest ghid iti va spune tot ce trebuie să știi despre solutiile de protectie pentru suprafete din marmura, dar si când și unde să le folosesti!

Impermeabilizantul de marmură este un tratament pe baza de apa care se aplica pe marmură pentru a preveni patrunderea substanțelor străine în suprafață, prevenind astfel petele de durata.

Impermeabilizantul de marmură este o protectie care este compușa dintr-un solvent pe bază de lichid (de obicei pe bază de apă) și o rășină solidă. Solventul intra în suprafața pietrei, nelasand ca apa sa patrunda in interiorul ei.

Impermeabilizantii, odată ce au fost aplicați și absorbiți de piatră, fac o treabă excelentă în prevenirea petelor. Cu toate acestea, aceasta nu va afecta aspectul suprafeței pietrei. De exemplu, impermeabilizantul nu va lustrui piatra, nu va străluci suprafața sau nu va proteja strălucirea suprafeței. Doar impermeabilizantii cu efect umed pot sa dea efectul de proaspat spalat sau suprafata umeda. Impermeabilizantul de marmură nu va proteja piatra de zgarieturi dure și nu va proteja împotriva substanțelor acide.

Cum previne petele un impermeabilizant de marmura?

Contrar credinței populare, marmura nu este o piațră foarte poroasă, totuși, dacă lasati ca lichidele sa pătrunda în interiorul pietrei ele vor fi mai greu de indepartat sau de ce nu, va ramane patata zona respectiva.

De exemplu, când vărsați cafea pe blatul dvs. de marmură, cafeaua va pătrunde in interiorul suprafetei. Dacă cafeaua a avut timp să pătrundă în piatră înainte de a o șterge, atunci va fi prea tarziu de indepartat pata.

Pe scurt daca lichidele nu sunt indepartate la timp, pot apărea pete, astfel încât impermeabilizantul pentru piatră naturală este conceput pentru a preveni acest lucru

Alegerea unui impermeabilizantii de marmură este cea mai excelentă solutie pentru a preveni pete. Nu lasati sa patrunda solutii colorate care sa pateze suprafata, inlaturati-le la timp. Deci, atunci când aplicați solutia de protectie, este important să nu uitați de curățarea și îngrijirea marmurei. Impermeabilizantul nu este o solutie minune,  piatra trebuie în continuare curățată după utilizarea unui impermeabilizant.

Cand si unde utilizam impermeabilizant piatra naturala pentru marmura?

Marmura este piatra naturală pe care o poți avea în casa ta. Marmura este un produs al naturii și, prin urmare, ar trebui modificată cât mai puțin posibil de la forma sa originală; astfel garantezi păstrarea frumuseții sale. Prin urmare, solutiile de impreganre pentru marmură ar trebui utilizate in situatiii de prevenire.

Cum functioneaza un impermeabilizant pentru marmura?

Un impermeabilizant pentru marmura funcționează prin absorbția fizică a produsului.

Sunt doua tipuri de marmura:

absorbtie scazuta

absorbtie ridicata

Marmura cu absorbitie scazuta vor absorbi foarte putin solutiile lichide, rata de absorbtie este undeva de 0, 2. Astfel ele creeaza mai putine pete In acest caz recomandam un impermeabilizant cu o rata mai mica de absorbtie, ca sa nu va afectze suprafata din marmura. Marmura lustruită va absorbi mai puțin decât piatra naturală. Marmura lustruita , necesita un impermeabilizant cu finisaj lucios.  Suprafața lucioasa va elimina lichidele, împiedicând astfel să pătrundă în material.

Iar cel de-al doilea tip este marmura cu o rata de absorbtie mai mare 2, 5, aceasta absoarbe mai multe lichide, cee ace inseamna ca petele se vor imprima mai repede pe suprafata.

La cel de-al doilea tip recomandam un impermeabilizant pentru suprafete absorbante.

Testati porozitatea fiecărei pietre. Vă recomandăm să efectuați testul cu apa pentru a determina dacă piatra dvs absoarbe lichide, astfel o sa stii cu adevărat de ce fel de impermeabilizant are nevoia marmura.

Alegand un impermeabilizant, marmura ta se va mentine ca si noua.

https://nano-auto.ro/product-category/casa-si-gradina-nanostone/

Cu stima,

Madalina Cristea