NANOSTONE

Cum sa aplici corect un impermeabilizant pe placile pavaj?

impermeabilizant

Cum sa aplici corect impermeabilizant pe placile de pavaj?

Ca in articolul anterior, principalele elementele care se aplica inantea unui  impermeabilizant sunt: curățarea suprafetei, aplicarea impermeabilizantului, permiterea absorbției si stergerea surplusului. Dar câțiva pași cheie vor determina dacă sigilați sau nu corect placile de pavaj.

Iata cele 8 sfaturi care te vor ajuta sa aplici corect un impermeabilizant pe placile de pavaj :

  1. Pregateste suprafata cand vrei sa incepi procesul unei solutii de impermeabilizat;
  2. Curăța suprafata cu detergentul pentru pavaj sau un produs de curățat de calitate pentru a îndepărta praful sau reziduurile de pe intreaga suprafață.Sfat: Este foarte important ca placile de pavaj și terasele să fie curățate periodic pentru a le menține într-o stare bună.
  3. Aplica produsul de impermeabilizare prin metoda pulverizarii pe suprafata pregatita corespunzator.(Recomandat ar fi sa folosesti manusi ).
  4. Creeaza o pelicula de sigiliu subțire, uniformă, întinzându-se cu o perie de vopsea sau o cârpă curată.
  5. Se aplica intr-un singur start. Doar in cazul impermeabilizantului cu “efect umed” se poate reveni cu cel de-al doilea start.
  6. Permite-i  produsului să se absoarbă în piatră 2-5 minute (timpul depinde de tipul de piatra).
  7. Materialul nu trebuie sa intre in contact cu apa timp de minim 5 ore.
  8. Pentru produsele cu “efect umed” se recomanda aplicarea in 2 maini.
pavaj

In aceasta imagine piatra de pavaj este pe jumatate tratata. In partea stanga este tratata cu impermeabilizant pentru placi de pavaj(dupa cum vezi s-au format niste broboane de apa), iar in partea stanga nu am folosit nimic, Ulterior am facut testul cu apa, iar rezutatul este acesta din imagine.

Principalul avantaj al tuturor acestor produse de impermeabilizare recomandate, în special pentru impermeabilizarea suprafețelor cu piatră naturală poroasă este că pătrund complet pe suprafața pavată și apoi lucrează prin patrunderea porilor betonului sau a pietrei, respingând apa lichidă; dar fără a schimba aspectul suprafeței sau a preveni transmiterea vaporilor de apă.

In inchiere, as vrea sa te uiti pe site-ul nostru, nano-auto.ro, aici o sa gasesti o gama complexa de produse pentru fiecare tip de piatra.