Unele dintre cele mai încântătoare mobiliere, dulapuri, blaturi etc sunt realizate din lemn, cel mai vechi și mai iubit material de construcție din lume. Fără protecție, insa, majoritatea materialelor din lemn vor suferi de expunere la umiditate, ceea ce duce la umflarea, deformarea sau degradare.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii rezultatul mult dorit daca doresti o protectie pentru lemn
1 Curăța suprafata din lemn.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îndepărtezi impuritățile, praful și alte substanțe care s-au acumulat pe suprafața lemnului. Poti utiliza o perie simplă și un detergent pentru acesta, dar și substanțe degresante, dacă lemnul a fost tratat anterior. În cazul unui gard din lemn sau al unei scări exterioare, de exemplu, poti utiliza un compresor de aer la care ai conectat furtunul de apă.
2.Șlefuirea lemnului.
După ce ai terminat de curățatat suprafata lemnului, poti lua în considerare poate și slefuirea lui, pentru a-l scoate mai bine în evidenta . Aceasta procedura este adesea folosită dacă lemnul a fost vopsit anterior, pentru a îndepărta toate urmele de vopsea sau lac.
3. Aplicare solutie impermeabilizare lemn.
Este timpul să aplicați substanța principală de protecție a lemnului. În funcție de proprietățile sale,
poate fi un impermeabilizant sau lac. Iată care sunt principalele calități ale fiecărei substanțe:
Impermeabilizant
Este destinat impregnării tuturor tipurilor de lemn nevopsite. Asigura protecție durabila lemnului. Se utilizeaza pe suprafețe verticale. Nu este recomandat pe substraturi. Aplicarea este usoara prin pulvertizare. Protejează suprafețele din lemn impotriva murdariei și apei. Întrerupe dezvoltarea muschiului, algelor și mucegaiului. Nu conține silicon, ceară sau uleiuri. Impemeabilizantul de lemn intra in structura lemnului, nu schimba culoare si il protejeaza pana la 5 ani.
Lacul
Este o substanță de îngrijire colorată care acoperă lemnul complet și are un aspect lucios odată ce s-a uscat. Pe langa aspect, acesta asigură și protejează lemnul, dar este utilizat în principal pentru tratarea lemnului interior. De obicei schimba culoarea si nu este rezistent la uzura mecanica.
In inchiere, as vrea sa te uiti pe site-ul nostru, nano-auto.ro, aici o sa gasesti o gama complexa de produse pentru fiecare tip de suprafata si cu siguranta acestea iti vor veni in ajutor atunci cand vrei sa impermeabilizezi suprafata din lemn!