NANOAUTO

Cum sa aplici ceara pe caroseria masinii tale, si in general de ce este nevoie de ea?

Este stiut ca mediul inconjurator afecteaza in timp atat stratul de vopsea cat si caroseria masinii in general. Acesti factori pot fi praful, razele UV, microzgaraieturile cauzate de atingeri accidentale, umididate excesiva, etc.

Ceruirea se refera la produsul care se aplica pentru protectia suprafetei de influenta factorilor de mediu. Mai mult decat atat poate oferi si diferite efecte cum ar fi adancirea culorii lacului, sporeste stalucirea sau reda efectul hidrofob.

Ce este Ceara de Carnauba? Ceara de Carnauba este o ceară naturală obţinută din frunzele palmierului Copernica Cerifera, nativ în Brazilia. Este utilizată în diferite domenii cum ar fi industria alimentară sau industria farmaceutică. Ceara de carnauba a devenit brusc componenta minune a industriei auto. Pasta de ceara a fost introdusa pe piață la mijlocul anilor 60’, iar prin anii 80’, a dat proprietarilor de automobile impresia că ceara pasta carnauba a fost singura modalitate de a proteja cu adevarat masina.

Nanotehnlogiile au venit si ele cu aportul lor adaugand produselor polimeri de argint care nu afecteaza caroseria masinii dar cresc durata de viata a tratamentului si performanta lui. Pe piata astfel de produse se pot gasi sub diferite forme: solida, crema sau lichida. Alegerea produsului potrivit depinde de experienta fiecarui consumator.

Consideram ca cea mai usoara medota de aplicare si potrivita pentru fiecare consumator care doreste fara prea multe batai de cap sa-si aplice produsul singuri este ceara lichida. Cativa ani in urma conceptul de ceara lichida era mai degraba o gluma, astazi insa probail este cea mai buna alegere. Ce s-a schimbat? Raspunsul este simplu – POLIMERII!

Unul din aspectele importante de punctat este si durata aplicarii. Aplicarea produsului in forma lichida dureaza cateva minute fata de produsele clasice prezente pe piata.

Aplicarea produsului se efectueaza in cativa pasi simpli:

Necesar: Produsul Ceara lichida; Laveta microfibre 2 buc

  • Se spala bine si se usuca masina;
  • Se ia produsul intr-o mana si laveta in cealalta mana. Se pulverizeaza produsul pe un element (aripa, usa, etc) al masinii si cu cealalta mana se intinde produsul in miscari circulare pana se acopera toata suprafata. Produsul trebuie distribuit uniform, pentru a se evita excesele.
  • Pentru rezultate mai bune, se revine cu a doua laveta curata si se lustruieste suprafata.

Este bine de stiut:

  • Profesionistii aplica un strat de ceara naturala deasupra unui tratament sintetic de caroseire, de exemplu tratamentul Nanocoating. Tratamentul de caroserie va avea rol de strat de luciu, ceara lichida adauga adancime, prospetime si efectul de ud.
  • ceara nu se aplica in bataia directa a razelor solare.

Gata de utilizare, protectia dureaza pana la 8 saptamani.

Related Posts