NANOMAX

Stiinta pe care o aplicam in produsele noastre- Nanotehnologie

Ce este nanotehnologia? Informatii generale

nanotehnologie

Evolutia pe care o are stiinta de nanotehnologie

Nanotehnologie definitie 

Nanoștiința și nanotehnologia sunt studiul și aplicarea unor lucruri extrem de mici și pot fi utilizate în toate celelalte domenii științifice, precum chimia, biologia, fizica, știința materialelor și inginerie.

Astazi vom lua drept exemplu, domeniul auto si stiinta materialelor. Am ales acest subiect in articolul de astazi, deoarece as vrea sa vedeti importanta produselor pe care le promovam si functionalitatea lor.

Întreaga știință a nanotehnologiei – este ca structurile nanometrice nu numai că sunt foarte mici, ajungându-se chiar până la scara atomică, dar ele posedă unele proprietăți total deosebite și neașteptate, în comparație cu aceeași substanță luată la nivel macroscopic. La astfel de dimensiuni mici, există noi oportunități și noi utilizări pentru aceste materiale, care nu au fost posibile în mărimi “normale”.

Unde ne ajuta nanotehnologiile?

Este greu de imaginat cat de mica este nanotehnologia . Un nanometru este o miliardime de metru, sau 10 -9 de un metru. Un exemplu pe care ti-l ofer este:

Diametrul unui fir de păr uman este de aproximativ 80,000 nanometri și dimensiunea celulelor roșii din sânge este de aproximativ 7,000 nm. Din cele prezentate mai sus putem trage o singura concluzie – dimensiunea nanomaterialelor este de 800 de ori mai mică decât a ununi fir de păr uman.

Nanotehnologiile ar putea genera energie alternativã, ne-ar putea prelungi viaţa şi ar putea îmbunătăţi multe tehnologii deja existente.

Daca vorbim strict de industria auto si a matericaralelor, Toate produsele NANOSTONE si NANOATUO sunt fabricate folosind o tehnologie avansată, dezvoltată de laboratoarele NANOBIZ CHEMICALS, după mulți ani de cercetare. Produsele sunt fabricate in Uniunea Europeana in Polonia si Cehia.

Va dau exemple din produsele pe care le avem in gama noastra ca sa intelegeti modul nostru de lucru si cum te avatajeaza pe tine daca alegi astfel de produse:

In domeniul auto luam drept exemplu:

Parbrizul

Este mai de impact cand vine vorba de conducerea unui autovehicul,  rolul produsele pe care le oferim este de a nu lasa particulele de praf sau mizerie sa se depuna pe aceste suprafete. Utilizandu-le, suprafata devine hidrofoba si oleofoba fapt care va ajuta foarte mult, crescand vizibilitatea, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Totodata aceste suprafete vor fi protejate de zgarieturi datorita rezistentei mare pe care o confera produsul. Un avantaj pe care il au aceste produse este pe partea de sanatate, aceste produse sunt create in asa fel incat sa nu reactioneze, ci sa protejeze;

Caroseria

Proprietatatile principale sunt protectie si rezistenta, acestea ajutand la incetinirea procesului de invechire. Vopseaua unei masini tratata cu Nanocoating reduce degradarea acesteia, indiferent de locul unde este tinuta masina – in aer liber, sub pomi, in garaj, etc. Modalitatea in care acesta functioneaza este una simpla si implica acoperirea porilor suprafetelor vopsite;

Mai sus am mentionat cateva beneficii in domeniul auto, as vrea sa punctez si cateva beneficii despre stiinta materialelor:

 

Impermeabilizant 

Pentru ca nu detinem doar produse din domeniul auto, as vrea sa va prezint si informatii cu privire la produsele Nanostone, folosim aceeasi tehnologie si aici. Aceste produse intra in structura materialului, astfel incat il protejeaza de umidititate. Acest lucru avantajeaza tipul de material, deoarece garanteaza rezistenta lui in timp.

Istoria Nanotehnologie

Printre primele aparitii ale stiintei Nanotehnologiei le revin artistilor de sticlă colorată din Evul Mediu. Sticla, care conţinea nanoparticule din aur sau argint, datorită rezonanţei plasmonice absorbea lumina vizibilă în unele porţiuni ale spectrului, astfel aducând în biserici şi catedrale, unde a şi fost pe larg implementată,o atmosferă misterioasă suplimentată de sentimente înălţătoare. Artiștii de atunci nu știau, doar că procesul pe care l-au folosit pentru a crea aceste frumoase opere de artă a dus la schimbări în compoziția materialelor cu care lucrau.

Nanostiinta si nanotehnologia au început cu o discuție intitulată „ There’s Plenty of Room at the Bottom ” de către fizicianul Richard Feynman la o întâlnire a American Physical Society la California Institute of Technology (CalTech) pe 29 decembrie 1959, cu mult înainte de a fost utilizat termenul nanotehnologii.  În discursul său, Feynman a descris un proces în care oamenii de știință vor fi capabili să manipuleze și să controleze atomii și moleculele individuale. Peste un deceniu mai târziu, în explorările sale de prelucrare ultraprecizie, profesorul Norio Taniguchi a inventat termenul de nanotehnologie. Nici abia în 1981, odată cu dezvoltarea microscopului de tunelare de scanare care a putut „vedea” atomi individuali, a început nanotehnologia modernă.

 

Ca si o concluzie, folosind aceasta tehnologie incercam sa aducem un plus de valoare consumatorilor nostri, iar asta numai prin produsele pe care le promovam.Produsele acopera un spectru larg de tipuri de suprafete. Avantajele oferite sunt de asemenea pe masura asteptarilor. Aplicarea acestora este una usoara si ofera protectie pe toate planurile.