NANOSTONE

Principalele criterii in alegerea unui produs de impermeabilizare

impermeabilizant

După ce te-ai familiarizat cu tipul de piatra naturală pe care o vei etanșa, următoarea ta sarcină importantă este alegerea tipului de impermeabilizant.

În acest articol online, experții Nanostone au împărtășit cateva sfaturi utile cu privire la importanta pe care o are alegerea unui impermeabilizant profesional pentru piatra naturala

Rezistența la murdarie                                   
Unul dintre scopurile principale ale unui  impermeabilizant este protejarea împotriva factorilor ce duc la murdaria pietrei, nu? Așadar, va sugeram să folositi un produs pentru impermeabilizare care să ofere protecție împotriva uleiului, grăsimii și a altor substanțe urâte, care pot strica o terasă sau o pasarelă perfectă.

 Respirabilitatea
Nanostone considera ca un produs care permite materialului sa respire este un criteriu adesea trecut cu vederea, dar foarte important,care trebuie să il dețină un sigilant. Impermeabilizantii de piatră care impiedica transmisia de umiditate-vapori pot provoca o eventuală deteriorare a pietrei, pe lângă decolorarea in sine .


Rezistenta la îngheț / dezgheț

După cum știm cu toții, ciclurile de îngheț / dezgheț au un impact extraordinar asupra solului. Atunci când alegeți o solutie de piatră, Nanostone recomandă sa verificati produsul pe care urmati sa-l folositi. Asadar, verificati daca formeaza o barieră hidrofobă în pori. Suprafețele tratate vor diminua absorbția apei, și a altor lichide.

Rezistența la UV
Orice solutie de etanșare aplicata pe o suprafață de piatră naturală exterioară trebuie sa prezinte rezistență la UV. Suprafata tratata va ramane în lumina soarelui, fără să se îngălbenesca sau să se deterioreze. Longevitatea materialelor de etanșare va varia în funcție de cantitatea de lumină UV, trafic și alți factori. Pentru detalii despre cât va dura un produs de etanșare, rugam să consultați întotdeauna producătorul.

Reaplicare ușoară
Acest criteriu este unul important. Datorită uzurii normale, suprafața dvs. de piatră naturală va trebui să fie resigilată în timp. Și acesta este un proces pe care cu siguranță nu doriți să-l complicați. Nanostone sugerează alegerea unui produs de etanșare „care poate fi reaplicat fără a fi necesară eliminarea materialului de etanșare existent înainte de reaplicare.”

Rezistență la alunecare

Un produs de etanșare nu ar trebui să afecteze rezistența la alunecare a pietrei. Solutiile sunt concepute pentru a lucra in profunzime,   pentru a bloca porii, ceea ce le face o alegere excelentă pentru piatra naturală.

Related Posts